Sudattes

Syarikat SUDATTES S.A.R.L (Pembungkusan sayur-sayuran dan buah-buahan) dicipta pada tahun 2017, oleh Encik KHAZROUI FETHI, yang pada mulanya khusus dalam eksport kurma. Ia mengambil sumbernya dari eksploitasi salah satu perkebunan kelapa sawit yang paling penting di Sahara Tunisia: oasis kébili (70% daripada pengeluaran Tunisia) ia adalah wilayah penghasil yang terbaik dari tarikh Deglet terbaik. dunia.

Sejak itu, arah pengurusan umum telah beralih ke arah menempatkan dirinya di pasar besar. Sehingga hari ini, SUDATTES menempati kedudukan dunia yang layak dalam eksport kurma Deglet Nour, dan juga jenis dan turunan kurma lain dengan lebih dari 3000 tan tarikh setiap tahun, semua kategori, empat penjuru dunia.

Oasisud

Untuk meningkatkan kapasiti pengeluaran kami dan memenuhi harapan pelanggan kami, pengurusan yang diwakili oleh pengurusnya memutuskan pada tahun 2020 untuk mewujudkan unit OASISUD S.A.R.L baru di HAMMET GABES dengan kapasiti pengeluaran tahunan sebanyak 2000 tan. Memang oase Hammet Gabes terkenal dengan penghasilan tarikh biasa (Kent, ...)

Deglet Nour

Kurma bergaya

Dipetik dengan murah hati hanya dipetik, kurma di cawangan Deglet Nour adalah kurma dalam keadaan semula jadi dalam bentuk cabang (dalam diet) dari warna kuning ke coklat

Tarikh standard

Dipilih mengikut ukuran dan teksturnya. Tarikh standard adalah tarikh dalam keadaan semula jadi, terlepas dari ranting.

Tarikh bersyarat

pada amnya kurma kering dan separa kering operasi unit (mencuci-hidrasi- dan / atau- pengeringan) dan kadang-kadang lapisan. Mereka dapat diadu mengikut permintaan pelanggan.

Tanggal diadu

adalah kurma tanpa lubang dan sarat dengan kemanisan semula jadi dan boleh dipersembahkan penuh.

Tarikh organik

Sejak penubuhannya, syarikat ini telah melaksanakan program yang bertujuan untuk terlibat di hulu dalam sektor kurma organik, kerangka amnya adalah untuk menjalin perkongsian dengan petani pembekal.

Penglibatan ini dilengkapi dengan visi yang dapat diringkaskan seperti berikut:

 • Perlakukan petani pembekal anda dengan adil dan hormat dengan membiarkan mereka mendapat keuntungan sebanyak mungkin dari hasil kerja mereka.
 • Berkomitmen untuk menyokong mereka dengan membantu mereka secara teknikal dan berkongsi dengan mereka risiko cuaca dan bahaya lain.

Hari ini, penglibatan ini tercermin dalam pensijilan sesuai dengan peraturan EEC dan NOP USDA. Semua kos pensijilan dan audit telah ditanggung sepenuhnya oleh Syarikat SUDATTES SARL

Dérivés des dattes

SUDATTES menawarkan kepada pelanggannya banyak produk yang berasal dari tarikh yang bertujuan untuk industri makanan. Tarikh itu menggantikan gula kerana rasanya, nilai tenaga dan harga yang kompetitif. Untuk semua ramuan ini, kami menawarkan kualiti konvensional dan organik.

Tampal Tarikh

Sejak penubuhannya, syarikat telah melaksanakan program yang bertujuan untuk terlibat di hulu industri kurma organik, kerangka umumnya adalah untuk menjalin kerjasama dengan petani pembekal. Penglibatan ini disertai dengan visi yang dapat diringkaskan sebagai berikut:
• Perlakukan para petani pembekal dengan adil dan hormat dengan membiarkan mereka mendapat keuntungan sebanyak mungkin dari hasil kerja mereka.
• Berkomitmen untuk menyokong mereka dengan menolong mereka secara teknikal dan berkongsi dengan mereka risiko iklim dan bahaya lain.
Hari ini, penglibatan ini tercermin dalam pensijilan sesuai dengan peraturan EEC dan NOP USDA. Semua kos pensijilan dan audit telah ditanggung sepenuhnya oleh Syarikat SUDATTES SARL

Serbuk

Untuk mempunyai serbuk kurma, kurma kering dan digiling halus. Ia adalah pemanis semula jadi dan berkhasiat dan pengganti sempurna untuk gula halus. Serbuk ini digunakan dalam gula-gula, produk roti dan produk bijirin.

Sirap kurma

Sirap kurma atau pekat jus kurma diperoleh dengan proses penyebaran, kaedah 100% semula jadi dan mesra alam. Jus yang diperoleh kemudian pekat, kemudian disaring dengan kuat, menghasilkan sirup coklat yang mengekalkan kebaikan kurma Deglet Nour. Sirap dibuat dari kurma segar, dimasak di dalam air dan kemudian ditapis untuk menghilangkan lubang. Mereka kemudian ditekan untuk mengeluarkan jus. Jus ini kemudian pekat dengan memasak dengan api kecil hingga mempunyai cairan dan alkohol berwarna.

Tarikh biasa

Kebun sawit Tunisia mempunyai lebih dari 300 jenis kurma. Semuanya mempunyai nama umum "tarikh biasa". Tetapi hanya tiga tarikh biasa yang paling banyak diperdagangkan: L ’Alig, Khouat Alig, Kenta

 • Kenta: Warna keemasan muda dan penampilannya menarik, ragam kurma ini sudah masak lebih awal. Rasanya kurang manis daripada semua jenis lain dan mempunyai tekstur separa kering, dan matang pada minggu pertama bulan Oktober.
 • Alig: bentuknya panjang, lembut pada mata dan dengan rasa yang sangat lazat, tarikh seperti ini dipilih pada bulan November. Warnanya adalah mahoni gelap dan teksturnya separa lembut.
 • Khouat Alig: tekstur, warna dan rasa yang serupa dengan varieti Allig, oleh itu namanya, varieti ini sedikit lebih nipis dan kurang manis dengan kandungan air sederhana

Proses berkualiti
PABRIK

SUDATTES dan OASISUD dilengkapi dengan peralatan moden yang memenuhi syarat untuk mencapai kualiti tarikh yang sangat baik.

Setelah penerimaan, tarikh dibatalkan dan kemudian disimpan di bilik sejuk dengan kapasiti penyimpanan lebih dari 2000 tan. Kami memproses lebih dari 3000 tan tarikh setiap tahun, yang kemudiannya dieksport ke banyak negara di seluruh dunia.

Pelbagai proses dalam SUDATTES yang diperakui ISO 22000 V 2018, ISO 9001 V 2015, IFS Food v 7 dan BRC Food V 8. Kawalan kualiti yang ketat pada semua peringkat pengeluaran tetap menjadi tujuan utama dan utama setiap orang.

Tarikh organik yang diperakui dibungkus dalam dua syarikat yang diperakui, oleh CCPB-TN-008, USDA dan CE.Komitmen dan dasar

Dalam iklim ekonomi semasa untuk perdagangan antarabangsa produk pertanian makanan, kualiti dan keselamatan produk kami telah menjadi satu-satunya jalan pengembangan bagi syarikat kami, sambil menjaga persekitarannya. Untuk memenuhi harapan pelanggan dan pihak yang berkepentingan, SUDATTES (dan lebih-lebih lagi OASISUD) telah secara sukarela membuat sistem pengurusan bersepadu mengikut piawaian ISO 9001, ISO 22000, IFS dan BRC. Pendekatan kami yang selalu disengajakan dan inovatif bertujuan untuk memastikan peningkatan berterusan sistem pengurusan bersepadu kami sambil menghormati keperluan yang berlaku, terhadap produk, perkhidmatan dan aktiviti kami. Oleh itu, dasar kami menyokong paksi utama berikut:

 • Penerapan / penguasaan mendengarkan pelanggan:
 • Antisipasi jangkaan pelanggan dan kepelbagaian pasaran dengan mengembangkan visi inovatif serta aktiviti baru melalui promosi produk.
 • Pembekalan produk yang memenuhi semua keperluan pelanggan kami secara berkala.
 • Keuntungan ekonomi dan peningkatan berterusan dalam prestasi aktiviti dan bekalan.
 • Pemilihan ketat dan penilaian sistematik pembekal kami semasa mengembangkan hubungan perkongsian dengan mereka, dan dengan mengintegrasikan pendekatan kami untuk meningkatkan kualiti produk ke dalam aktiviti mereka.
 • Pembangunan Sumber Manusia
 • Pengembangan kemahiran kakitangan secara berterusan.


 • Persijilan
 • ISO 22000 V 2018 (DQS / IQNET)
 • ISO 9001 V 2015 (DQS / IQNET)
 • IFS Food V 7 (EcoCert)
 • BRC Food V 8 (EcoCert)
 • BIO: USDA NOP / CE (CCPB)
 • KOSHER (BINTANG-K)
 • Hubungi Kami

  Alamat:

  STE SUDATTES Z.I EL Elgolaa
  – Douz 4234 Kebili- Tunisie